Σχετικά με το πείραμα ομιλίας σε θόρυβο

Το απλό αυτό πείραμα θα αξιολογήσει την δυνατότητα κατανόησης ομιλίας σε θορυβώδη περιβάλλοντα; μια απλή ένδειξη απώλειας ακοής είναι η δυσκολία επικοινωνίας με άλλους σε περιβάλλοντα θορύβου. Κατά την διάρκεια του πειράματος θα ακουσθούν τρείς ομάδες αριθμών με θόρυβο.  Έπειτα από το άκουσμα κάθε ομάδας, απλά πατήστε τα αντίστοιχα πλήκτρα των αριθμών στο καντράν.

Μπορεί να σας ζητηθεί να επαναλάβετε το πείραμα μεχρι και 30 φορές, ανάλογα με τις απαντήσεις. Όσο καλύτερα τα πάτε τόσο δυσκολότερο θα γίνεται το πείραμα! Μόλις τελείωσετε το πείραμα, θα σας δοθεί μια ένδειξη για το πόσο καλά καταλαβαίνετε την ομιλία σε θορυβώδη περιβάλλοντα και παροτρύνσεις για περαιτέρω ενέργειες.

Μπορεί να θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πείραμα ομιλίας σε θόρυβο.

Σημαντική Πληροφορία:

Συνίσταται η εκτέλεση του πειράματος με ηχεία σε σιωπηρό περιβάλλον.  Εάν δεν διαθέτετε ηχεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακουστικά.

Περισσότερες Πληροφορίες είναι διαθέσιμες για το πως να εκτελέσετε το πείραμα στον υπολιστή σας.

Εάν συνήθως χρησιμοποιείται ακουστικό υποβοήθημα, θα πρέπει να το βγάλετε πρίν την εκτέλεση του πειράματος.

  • Ρυθμίσετε την ένταση ήχου στον Η.Υ σε ικανοποιητικό επίπεδο.
  • Κάντε το πείραμα σε ήσυχο περιβάλλον.
  • Η ομιλία και ο θόρυβος θα ακούγονται και στα δυο αυτία το ίδιο.
  • Το πείραμα απαιτεί ταχεία σύνδεση στο Internet. Εάν ακούτε κενά κατά την ακρόαση, τότε η σύνδεση σας είναι αργή.

Το πείραμα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ακοής και δεν είναι ιατρική διάγνωση. Δεν αξιολογεί την επίδοση των ακουστικών υποβοηθημάτων. Εάν επιθυμείτε πλήρη έλεγχο ακοής επισκεφτείτε το προσωπικό σας γιατρό ή ειδικευμένο ΩΡΛ.

Το πείραμα δοκιμάζει την ακοής σας στο καλύτερο αυτί - και δίνει μια καλή ένδειξη ικανότητας ακοής σε κοινωνικές συναντήσεις.
Μιλήστε στον γιατρό σας εάν αισθάνεστε ότι η ακοής χειροτερεύει απο το ένα αυτί σε σχέση με το άλλο.

Το πείραμα αυτό δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στα αυτιά σας. Εάν παρόλ΄αυτά αισθανθείτε πόνο η απώλεια ακοής κατά το πείραμα απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Το πείραμα αυτό δεν έχει σχεδιαστεί για παιδιά. Ειδικά τα παιδιά πρέπει να παρακολουθούνται απο γιατρό με διαγνωστική εξέταση εάν υπάρχει υπόνοια βαρυκοίας.

 

Πατήστε όταν είστε έτοιμοι για εκκίνηση.

Εκκίνηση